Σελίδες

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

“Ελέγξτε την επιθυμία της ψυχής σας για ελευθερία”

 

Αυτό είναι το μήνυμα που ακούγεται από τα κυβερνητικά drones προς τους κατοίκους της Σαγκάης, που εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες ζουν κλεισμένοι στα σπίτια τους σε καθεστώς σκληρής απομόνωσης!

26.000.000 απεγνωσμένοι κάτοικοι της πόλης,  βγαίνουν στα μπαλκόνια τους για να ουρλιάξουν, να τραγουδήσουν και να εκφράσουν το θυμό, την αγωνία και τους φόβους τους. Διαμαρτύρονται για έλλειψη τροφίμων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς μόνο δύο εθελοντές ανά πολυκατοικία επιτρέπεται να βγουν για ψώνια κάθε μέρα, το πολύ για δύο ώρες. Σε κάποιες περιπτώσεις, εξοργισμένες ομάδες πολιτών παραβιάζουν τους περιορισμούς και εισβάλλουν σε σούπερ μάρκετ λεηλατώντας τα και φωνάζοντας συνθήματα. 

Όλοι οι κάτοικοι υποβάλλονται σε μαζικά τεστ και όποιος μολυνθεί πρέπει να απομακρυνθεί από το σπίτι του και να τεθεί σε καραντίνα, ακόμη κι αν πρόκειται για βρέφη ή νήπια, τα οποία απομακρύνονται από τους γονείς τους.

Οι Αρχές, υιοθετώντας την προσέγγιση της"μηδενικής ανοχής", ανάμεσα σε πολλά ακραία μέτρα, έχουν επιστρατεύσει drones τα οποία με ηχογραφημένα μηνύματα προειδοποιούν τους πολίτες: "Ελέγξτε την επιθυμία της ψυχής σας για ελευθερία. Μην ανοίγετε το παράθυρο και μην τραγουδάτε. Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο της πνευματικής νίκης". 

Όσο κι αν μοιάζει απίστευτο, όσο κι αν παραπέμπει σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, είναι πραγματικό. Καλούνται οι άνθρωποι να σταματήσουν να είναι άνθρωποι. Να γίνουν μηχανές που λειτουργούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή τους, χωρίς ψυχή, χωρίς συναισθήματα. Η έμφυτη τάση του ανθρώπου για ελευθερία πρέπει να καταπιεστεί. Το ίδιο και κάθε είδους συναισθηματική έκφραση, μέσα από παιχνίδια του μυαλού που οδηγούν στην τρέλα. 

Αυτό ορίζει η νέα πραγματικότητα που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν.

Όμως είναι αυτό το μέλλον που ονειρευτήκαμε για τα παιδιά μας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου